1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό, ξηρό κρασί
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
5 κόκκους μπαχάρι
5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε μία ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα στην εστία μας να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, λίγα κάθε φορά. (Θέλουμε να σοταριστούν κι όχι να βράσουν μέσα στο λάδι). Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο, για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε πάλι τα κομμάτια του κοτόπουλου στη κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το πελτέ, αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό καθώς και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά, συμπληρώνουμε 3 ποτήρια νερό (βραστό, για να μην σταματήσει ο βρασμός του κοτόπουλου),
καρυκεύουμε και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου